Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cuprindere in fisa de post reguli COVID-19. Actualizare Regulament Intern si conditii

07 /Aug2020
Tags: fisa de postreguli covid fisa postregulament intern

In situatia in care firma actualizeaza Regulamentul Intern, conform ultimelor modificari de anul acesta (COVID, concediu parinti suspendare cursuri, altele), mai sunt necesare si actualizari in fisele de post ale salariatilor cu privire la informarile legate de masurile de protectie impotriva raspandirii coronavirsului SARS- CoV- 2?

Raspunsul specialistului:

Potrivit art. 39 alin.(2) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatului ii revine obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate.

Totodata, conform art. 75 alin. (1) din acelasi act normativ, angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca, iar potrivit art. 13 lit.d) din Legea securitatii sisanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au obligatia sa stabileasca pentru lucratori, prin fisa postului, atributiile si raspunderile ce le revin in domeniul securitatii si sanatatii in munca, corespunzator functiilor exercitate.

Prin urmare, intrucat masurile de prevenire a raspandirii covid fac parte din procesul de asigurare a securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor, in considerarea celor de mai sus, apreciem ca in fisa de post sunt stabilite atributiile postului.

Se vor modifica doar fisele posturilor salariatilor carora li se stabilesc atributii in legatura cu COVID.

Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cuprindere in fisa de post reguli COVID-19. Actualizare Regulament Intern si conditii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Articole similare

FISA DE POST casier taxe si impozite, in 2022Deducerea achizitiei se face la data emiterii facturii? Modificari aduse de Legea 193/2020Cumul de functii contabil cu inspector resurse umane. Model FISA DE POSTFISA DE POST pentru Expert Inginer constructiiObligatiile salariatului. Pot fi trecute in fisa postului?

Ultimele articole

Fisa postului pentru un specialist resurse umaneFISA DE POST pentru un conducator auto transport rutier marfuriFisa postului pentru diriginte de santierFolosirea unui nomenclator de functii interne, in paralel cu clasificarea ocupatiilor din Romania - este legal si corect?Fisa postului pentru un functionar economic
Mai multe articole despre fisa de post
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".