Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Limbajul non-verbal: ce sa NU faci la un interviu de angajare

16 /Mai2019
Tags: limbajul non-verbal interviu de angajareinterviul de angajarelimbajul trupului interviu de angajareinterviu de angajare

Limbajul non-verbal poate avea o pondere foarte mare atunci cand vorbim de interviul de angajare si poate ca pana acum nu te-ai gandit ca angajatorii urmaresc si aceste aspecte.

Asa dupa cum stii deja, limbajul trupului spune multe, asa ca ar fi bine sa incerci sa iti temperezi anumite tendinte, in special cand vrei sa obtii un job. Desigur, nu inseamna ca acum trebuie sa fii stresat de fiecare data cand mergi la un interviu. Nicidecum. Dar ar fi bine sa te disciplinezi putin, tocmai de aceea ti-am pregatit o lista cu lucruri pe care nu ar trebui sa le faci la interviul de angajare.

Desigur, limbajul non-verbal spune mai multe decat crezi, asa ca ar fi bine sa te eliberezi de neincredere si stres. Te va ajuta in toate domeniile vietii, dar este nevoie de putina atentie si rabdare.

Dar haide sa vedem despre ce este vorba.

Limbajul non-verbal - evita aceste comportamente atunci cand te afli la interviul de angajare:

1. Strangerea de mana foarte "timida". Este de la sine inteles ca ai emotii, in special daca vorbim despre angajarea in cadrul unei companii pe care o apreciezi cu adevarat. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii slab, in momentul in care vei face cunostinta cu managerii HR. Ideea este sa ai o strangere de mana ferma, care sa denote siguranta de sine. Nu uita de contactul vizual, in aceste momente.

2. Postura "dezinteresata". Atunci cand astepti sa intri la interviul de angajare, nu te aseza intr-o postura prea relaxata. Adica nu sta picior peste picior, in timp ce te joci pe telefon. Ai grija sa ai o postura dreapta, fie ca stai jos sau in picioare. O astfel de postura denota incredere de sine si confera credibilitate.


3. Nu te uiti in ochii managerului. Tie ce impresie ti-ar lasa o persoana care vorbeste cu tine, dar se uita in cu totul alta directie? Parca nu prea buna, nu-i asa? Ei bine, sa stii ca la fel gandesc si angajatorii si managerii HR...Plus ca acest gest nepotrivit arata neincredere si nesiguranta. Si banuim ca nu asta vrei sa exprimi, atunci cand te prezinti la interviul de angajare.

4. Agitatie si gesturi necontrolate. Chiar nu este o idee buna sa te joci in permanenta cu mainile, parul, unghiile, etc...Iti poti imagina ca nu "da bine" in fata managerilor, plus ca arata ca nu ai puterea de a te concentra in totalitate la ceea se discuta.

5. Uiti sa zambesti. Banuim ca nu vrei ca viitori angajatori sa considere ca esti cea mai trista si depresiva persoana care a trait pe pamant! Chiar daca interviul este o treaba serioasa, asta nu inseamna ca nu poti zambi sau chiar rade, pe ici, pe colo. Daca zambesti vei arata incredere de sine, exact ceea ce cauta angajatorii. Plus ca vei arata ca esti o persoana agreabila, care se poate integra cu succes in cadrul unei noi echipe.

 

Limbajul non-verbal: conteaza chiar atat de mult?!


Poti sa fii sigur ca da. Angajatorii se uita la aceste lucruri, iar daca vei face o mica cercetare in acest sens, vei vedea ca sunt carti intregi scrise tocmai pe aceasta tema. Toate gesturile pe care le facem, limbajul trupului, au o semnificatie si denota anumite lucruri pe care managerii vor sa le stie.

Asa ca incearca sa ai mai multa incredere in tine si sa fii relaxat si binevoitor de fiecare data cand mergi la interviul de angajare. Mult succes!

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Limbajul non-verbal: ce sa NU faci la un interviu de angajare":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".