Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concediu fara PLATA in lipsa zilelor de concediu de odihna

10 /Mai2019
Tags: concediu fara platazile de concediu fara plataart 54 codul muncii

Este demn de precizat ca prin concediu fara plata, potrivit art. 54 din Codul muncii, ne referim la faptul ca, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau interese personale.

"Frma a fost inchisa pt sarbatorile de Paste si ca atare toti salariatii pt perioada respectiva isi iau concediu de odihna. Cum procedez in cazul unui salariat angajat pe per determinata, deoarece nu acopera cu zile de concediu de odihna aferente 2019 acea perioada. Este ok sa il pontez in CFS?"


Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii:

Da, dar numai in baza cererii formulata de salariat pentru concediu fara plata.

 

IMPORTANT!

In baza cererii formulata de salariat angajatorul emite decizia de suspendare a contractului de munca in temeiul art. 54 din Codul muncii.

Conform art. 3 alin. (2) lit. o) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), angajatorul are obligatia inregistrarii in Revisal a perioadei si a cauzelor de suspendare precum si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.

In concluzie, orice suspendare a contractului de munca cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in Revisal.

Concediul fara salariu pare un exemplu clasic de suspendare a raporturilor de munca ce nu constituie vechime in munca. Explicatia este in aparenta logica – nu se presteaza activitatea si nu se plateste salariu.

Sursa: PortalCodulMuncii

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concediu fara PLATA in lipsa zilelor de concediu de odihna":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 24 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".