Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Intreaga piata a muncii se teme de aceasta predictie a Bancii Mondiale

04 /Mai2017
Tags: locuri de muncarobotizare industriepiata muncii

Ca foarte multe locuri de munca s-ar putea pierde, in special atunci cand vorbim de cele din tarile aflate in curs de dezvoltare, nu mai este un secret pentru nimeni.

Asadar, conform declaratiilor presedintelui Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, 70% din locurile de munca din tarile in curs de dezvoltare ar putea sa dispara, referindu-se la polemicile privitoare la robotizarea economiei.

Jim Yong Kim abordeaza din nou acest subiect care incepe sa fie din ce in ce mai dezbatut in SUA si Franta.

Ascensiunea robotilor si imprimantelor 3D in economiile dezvoltate incepe sa fie ceva obisnuit, avertizeaza presedintele.

Acesta a explicat ca utilizarea tehnologiilor limiteaza interventia umana in activitatea economica, iar aceasta va avea un impact mare asupra locurilor de munca. Niciodata insa oficialul bancii nu a anticipat o asemenea amploare a acestui fenomen.

Distrugerea locurilor de munca va afecta toate tarile, fie ca vorbim despre cele dezvoltate sau cele sarace, a adaugat Jim Yong Kim.

Cei care lucreaza in industrie si servicii vor avea cel mai mult de suferit. Dupa parerea sa, tarile cele mai afectate vor fi Etiopia, China si Thailanda.

Ca tehnologia este din ce in ce mai avansata si pare sa acapareze intreaga lume nu mai este demult un secret pentru nimeni, iar din aceasta pricina multi risca sa isi piarda locurile de munca.

Se pare ca nu putine sunt joburile pe care le-ar putea ocupa robotii in viitorul apropiat, iar in acest context mult angajati si-ar putea pierde sursa de venit, iar acest aspect ii ingrijoreaza pe oameni, asa cum era de asteptat....citeste mai multe aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Intreaga piata a muncii se teme de aceasta predictie a Bancii Mondiale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".