Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Avantaje in bani versus avantaje in natura

13 /Dec2022
Avantaje in bani versus avantaje in natura
Tags: avantaje in naturaavantaje in bani

"Societatea X acorda salariatilor o serie de beneficii: 1. Beneficii suportate de catre angajator pentru care angajatii primesc: - tichete de masa - asigurare privata de sanatate - vouchere de vacanta.

2. Beneficii decontate de catre angajator pe baza documentelor justificative (angajatii achizitioneaza echipamentele si serviciile, iar apoi acestea sunt decontate de catre angajator pe baza chitantelor): - cheltuieli medicale (analize sau consultatii) - abonamente la sala de sport - echipamente sportive 3. Sume acordate angajatilor care desfasoara activitati in regim de telemunca pentru sustinerea cheltuielilor cu utilitatile la locul in care angajatii isi desfasoara activitatea 4. Bonusuri salariale de performanta acordate salariatilor din initiativa angajatorului. Va rog sa ne comunicati conform legilastiei care dintre beneficiile enumerate de la 1 la 4 sunt considerate avantaje in natura si care sunt avantaje in bani."

• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: 6201

Raspunsul specialistilor: 

Avantajele în bani pot fi sumele primite pentru procurarea de bunuri si servicii, precum si sumele acordate pentru distractii sau recreere. Astfel, beneficiile decontate salariatilor sunt avantaje in bani intrucat acestia primesc sume de bani. Rezulta ca beneficiile mentionate la pct. 2 si 4 sunt avantaje in bani.

Sumele acordate angajatilor care desfasoara activitate de telemunca sunt avantaje in bani daca nu se incadreaza in tratamentul fiscal neimpozabil si netaxabile cu contributii sociale (400 lei corespunzator numarului de zile lucratoare de telemunca conform regulament intern, situatie in care nu sunt avantaje).

Asigurarea privata de sanatate platita de angajator este avantaj in natura deoarece salariatul nu primeste bani.

Tichetele de masa si voucherele le consider avantaje in bani deoarce sunt o forma indirecta de acordare a unor sume de bani cu destinatii speciale.

Un raspuns valabil in octombrie, realizat de catre expertii de la PortalCodulMuncii >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Avantaje in bani versus avantaje in natura":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".