Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Intoarcerea la birou - ce sa facem pentru a ne adapta usor?

06 /Oct2021
Intoarcerea la birou - ce sa facem pentru a ne adapta usor?
Tags: intoarcerea la biroulucratul de acasamunca de acasa

Intoarcerea la birou nu va bucura pe toata lumea, in special ca anumiti angajati si-au schimbat modul de viata, de la inceputul pandemiei cauzate de Covid-19 si pana acum. Desigur ca atunci cand lucrezi de acasa, lucrurile stau cu totul altfel, iar programul poate fi unul mai lejer. Asa ca nu ii putem acuza pe salariatii carora le vine greu sa se intoarca la birou.

Stim ca inca nu este cazul, avand in vederea sporirea cazurilor de Covid-19, dar la un moment dat, in viitorul apropiat, va trebui sa ne impacam si cu aceasta idee.

Pe de o parte, cei mai multi angajati nu-si doresc sa se intoarca foarte repede la birou. Pe de alta parte, angajatorii sunt constienti de acest lucru si se gandesc foarte serios ca in Bucuresti spatiile de birouri pot fi inchiriate. Si nu este vorba doar de capitala, acelasi lucru se intampla peste tot in tara. Este normal ca dupa o perioada in care s-au intamplat atat de multe lucruri in tara si in lume sa existe schimbari importante nu numai pe piata muncii, dar si in relatia dintre angajatori si angajati.


Intoarcerea la birou - ce ar trebui sa ai in vedere
 

Este important sa realizezi ca lucratul de acasa a fost o perioada de exceptie, in urma unor situatii deosebite. Gandeste-te din timp ca te vei intoarce la birou si concentreaza-te pe avantaje: reintalnirea cu colegii, pauzele de masa la restaurantul preferat, lectura din metrou sau ascultatul muzicii in trafic. Este important sa te pregatesti mental din timp pentru revenirea la birou.


Exista si alte avantaje care ar trebui sa te bucure: socializarea, comunicarea mai usoara vor tine departe riscul de depresie si anxietate, asadar sanatatea ta mentala va avea numai de castigat.


Te poti pregati pentru intoarcerea la birou din timp, iar pentru asta ai putea sa faci lucruri simple precum: renunta sa lucrezi din pat, sau imbracat in pijamale. Poti sa apelezi la haine comode, dar mai apropiate de ceea ce purtai in mod normal la birou. Vestimentatia este importanta, te va ajuta sa te adaptezi mai usor la revenirea la birou.


Te intorci la birou? Activitatea profesionala versus timpul liber


Incearca sa revii, incetul cu incetul, la programul pe care il aveai inainte, in ceea ce priveste ora de trezire si de culcare. Asta inseamna sa renunti la pierderea noptilor si la somnul pana pe la orele pranzului. De asemenea, este important ca la sedintele cu colegii sa nu mai fii somnoros, ori asta presupune sa faci schimbari importante in ceea ce priveste programul de zi cu zi.


Stabileste niste limite clare intre activitatea profesionala si timpul liber. Asta inseamna ca este recomandat sa nu petreci lucrand pentru job mai mult de 8 ore pe zi, restul orelor fiind de fapt timp liber, asta inseamna ca le poti petrece ocupandu-te de pasiunile tale: citeste, fa sport, uita-te la filme, plimba-te, intalneste-te cu prietenii.


Foarte important, in aceste vremuri complicate, trebuie sa acorzi importanta securitatii personale. Constientizeaza faptul ca traim o noua normalitate, avem nevoie de spatiu personal, de mult mai multa atentie si chiar de grija pentru cei din jurul nostru.


Sursa: Mediafax

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Intoarcerea la birou - ce sa facem pentru a ne adapta usor?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".