Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Guvernul va plati o parte din salariile romanilor care se vor reangaja

05 /Mai2020
Tags: somaj tehnicsalarii finantatemasuri activestare de urgenta

Firmele care vor face reangajari in perioada urmatoare vor beneficia de sprijinul Guvernului prin finantarea partiala a salariilor. Pana la 15 mai se finanteaza in continuare somajul tehnic pentru angajatii care au contractele de munca suspendate.

„Vom participa la sustinerea platii salariului cu un procent intre 35 si 41.5%”, a spus premierul Ludovic Orban, in cadrul conferintei de presa de la inceputul saptamanii in curs. Astfel, premierul Romaniei a anuntat ca, dupa incetarea starii de urgenta, companiile vor fi ajutate cu bani pentru a reangaja personal si ca guvernul va plati intre 35 si 41.5% din salariu.

„In ceea ce priveste sustinerea angajatilor, vom genera mai multe tipuri de masuri active pentru companiile care isi vor reporni activitatea. Vom trece de pe masura somajului tehnic, la o masura activa. Adica pentru orice persoana care revine in activitate vom participa la sustinerea platii salariului, cu un procent intre 35% si 41,5%, reprezinta contributiile din salariul brut”, a spus premierul, citat de Mediafax.

Premierul a anuntat ca statul va ajuta si companiile care angajeaza persoane de peste 50 de ani.

“De asemenea, vom genera masuri active, nu numai pentru persoanele care au beneficiat de somaj tehnic, ci si pentru persoanele care astazi nu au loc munca si vom sprijini companiile sa angajeze oameni care astazi nu au locuri de munca, de asemenea cu masuri active, masuri active care vor varia şi in functie de... de exemplu, persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu angajate, din cauza varstei, din cauza ca foarte multi angajatori prefera persoane mai tinere, mai in putere si, din cauza asta, vom folosi o masura activa. Chiar vom mari alocarea pentru masura activa, pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani”, a explicat premierul, potrivit aceleiasi surse.

Au fost anuntate, totodata, si masuri finantate din fonduri europene pentru tinerii absolventi, programul SURE fiind dat ca exemplu in acest sens si prin care se va permite decontarea partiala a unor astfel de masuri.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Guvernul va plati o parte din salariile romanilor care se vor reangaja":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".