Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Stare de urgenta: Incheiere concediu crestere copil. Nu se poate reveni la birou. Cum procedam?

10 /Apr2020
Tags: stare de urgentaconcediu crestere copilconcediu pandemierevisal ccc

In cazul urmator, o angajata aflata in concediu crestere si ingrijire copil ar trebui sa revina la locul de munca, insa ne aflam inca in stare de urgenta. Incetam suspendarea CIC si trimitem salariata in somaj tehnic? Sau se prelungeste in mod automat cu 90 de zile termenul de suspendare? Cum se transmite in Revisal?

Raspunsul specialistului:Conform art. VI alin. (4) din OUG 32/2020, salariata care la data de 16 martie se afla in concediu crestere copil, plata acestei indemnizatii se asigura pe toata durata instituirii starii de urgenta si in situatia in care copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap sau urmeaza sa implineasca varsta prevazuta de lege, in aceasta perioada.

Salariata va transmite agentiei pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau resedinta, prin posta electronica, copia documentului care atesta ca se afla in concediu crestere copil la data de 30 aprilie 2020, daca la aceasta data nu s-a iesit din starea de urgenta.

Asadar, salariata aflata in concediu crestere copil la data institutirii starii de urgenta, ramane in concediu crestere copil pana la iesirea din starea de urgenta, angajatorul nu va inceta suspendarea contractului de munca decat la iesirea din starea de urgenta. In Revisal se va inregistra prelungirea datei de incetare a suspendarii cu data pana la care a fost prelungita starea de urgenta.

Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Stare de urgenta: Incheiere concediu crestere copil. Nu se poate reveni la birou. Cum procedam?":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".