Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Se reiau angajarile: crestere cu 50% a cautarilor de joburi in luna mai

08 /Iun2020
Tags: angajarilocuri de muncarecrutare online

O noua analiza efectuata de o platforma de recrutare online indica faptul ca in luna mai au inceput sa creasca in mod considerabil cautarile de noi locuri de munca. Astfel, s-a semnalat o crestere in ce priveste numarul de aplicari pentru job-ur cu peste 50% comparative cu luna precedenta.

De asemenea, cresterea fata de aceeasi luna a anului trecut estede 45%, in conditiile in care in acest an, din cauza pandemiei, in martie si in aprilie si-au pierdut locul de munca zeci de mii de persoane.Conform analizei, angajatii din transport, financiar, inginerie, vanzari si medical&pharma au fost printre cei care au aplicat cel mai mult pentru obtinerea unui nou loc de munca.

"Odata cu relaxarea restrictiilor impuse pe perioada starii de urgenta, a crescut si interesul romanilor de a-si cauta un nou job sau, cel putin, de a evalua ofertele angajatorilor.

Daca in lunile anterioare cele mai multe cautari erau pentru joburi remote sau work from home, in luna mai angajatii romani au fost mai putin interesati de aceasta optiune (-35% mai putine cautari pentru joburi remote). Angajatii din transport, financiar, inginerie, vanzari si medical&pharma au fost cei mai activi in cautarea unui nou loc de munca in luna mai, cu un volum total de cautari pentru aceste domenii de peste 120.000", arata studiul citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, se mentioneaza ca inclusiv domeniul de retail a atras multe cautari, pe fondul cresterii cu circa 45% a numarului de pozitii deschise in aceste domenii, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tot in luna mai s-au inregistrat cresteri semnificative si in ce priveste aplicarea pentru locuri de munca din domeniul energiei si pharma.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Se reiau angajarile: crestere cu 50% a cautarilor de joburi in luna mai":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".