Sunt ganduri si intrebari cat se poate de firesti. Dar, cea mai buna metoda sa treci peste acest pas si sa convingi angajatorul de potentialul tau, este sa fii bine pregatit si motivat, iar prezentarea ta sa fie structurata si sa convinga. Cum? Afla aici ce poti face mai bine decat ceilalti candidati.
Nu uita ca traim in era digitala, iar tehnologia si-a facut loc in aproape orice domeniu de activitate si o folosim la orice pas. Ce spui de un website personal care sa sustina CV-ul prezentat? Exista diferiti furnizori de gazduire web care ofera si pachete de design, nume de domenii si spatiu web la preturi rezonabile, unele chiar gratuit. Nu te uita doar la pret cand faci aceasta alegere, ci cauta un furnizor serios, de incredere si care sa ofere servicii de calitate.
Un website? De ce? Cum?
In ultimii ani, pe langa prezentarea unui CV clasic, detinerea unui website personal poate avea un impact puternic asupra impresiei create la un interviu pentru un loc de munca nou si poate influenta pozitiv decizia angajatorului. Bineinteles, vorbim de un website bine conceput, original, cu un design atractiv si construit pe o structura solida. Aici poti prezenta pas cu pas munca desfasurata pana in prezent, talentele si abilitatile tale, poti oferi o „calatorie” interesanta prin experientele acumulate in viata ta profesionala. Aceast website poate fi cireasa de pe tort si te va diferentia de ceilalti candidati, iar angajatorul va fi, garantat, impresionat, mai ales cand iti cauti un loc de munca in domeniul IT sau media.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
250 Modele Fise de Post
De luat in considerare...
Construirea unui website poate parea complicata, dar tehnologia te ajuta in toate felurile posibile sa il realizezi, chiar daca nu esti expert. Alegerea numelui de domeniu este primul pas facut. Alege-l in asa fel incat sa te reprezinte, sa fie legat de viitorul continut si activitatea ta online.
Achizitioneaza un pachet intreg de servicii, iar astfel salvezi timp, bani si stres. Nu ai nevoie de o pagina care sa fie aiba constant probleme cu incarcarea continutului si nici sa fie offline. Un astfel de pagina web, superficial facuta, ar lucra in defavoarea ta.
Trecand la partea de creatie, ai nevoie de rabdare si trebuie sa te gandesti la forma si efectivitatea acestuia. Asta, bineinteles, pe langa o doza suficienta de inspiratie. Alegea tipului de litere, design sau layout trebuie facuta cu mare grija si sa se potriveasca cu persoana ta, este oglinda personalitatii tale. Greselile gramaticale sau de ortografie nu isi au locul aici, nu vor fi apreciate. Din contra, iti pot strica imaginea si reputatia.
Cum iti creezi o carte de vizita digitala?
Comparat cu un simplu si clasic CV, un website este mult mai dinamic si vorbeste de la sine. Indiferent de domeniu, este foarte important ca pagina ta web sa fie bine definita: sa fie construita pe o anumita tema, maxim doua, sa iti numesti obiectivul cat de poate de concret. Trebuie sa arati angajatorului cat esti de bun si profesionist, nu numai sa scrii despre asta.
Daca nu vrei sa faci un site complicat, te poti rezuma la cateva informatii absolut necesare:
• Prezentarea personala - cateva informatii utile despre tine.
• Portofoliul - realizarile profesionale, pasiunile tale.
• Un blog - aici poti sa iti exprimi parerile, sa iti promovezi ideile si sa iti dezvolti prezenta online. Este, de asemenea, o metoda excelenta pentru a ramane conectat cu vizitatorii paginii tale.
• Datele de contact - absolut necesare cand vrei sa te dezvolti online si sa fii contactat de posibili colaboratori si chiar vizitatori.
Bineinteles, iti poti imbogati pagina si cu alte detalii: poti atasa un video care sa te prezinte si sa te reprezinte, eventual un Testimonial, locul in care profesionistii cu care ai venit in contact pot sa ofere aprecieri si referinte despre tine, link-uri cu proiectele realizate si pe care vrei sa le prezinti si poze.
Este de recomandat ca publicarea anumitor informatii, sensibile sau personale, sa se faca sub protectia unei parole pe care o vei face cunoscuta doar celor de incredere sau viitorului angajator. Niciodata nu poti fi destul de precaut, asa ca schimbarea parolei trebuie sa fie facuta la fiecare 2-3 luni.
Asadar, o pagina web poate fi o alternativa buna si originala a unui CV. Cu toate ca suntem in plina dezvoltare digitala, doar foarte putini candidati poseda un site personal. Este important ca, daca optezi pentru aceasta varianta, sa ai grija sa iti construiesti un site de calitate, structurat, ingrijit si care sa functioneze bine. Altfel risti ca efectul sa fie exact invers, negativ, iar tu sa fii depunctat. Decat un site slab facut, mai bine niciunul.
Indiferent de job, pe langa doza de incredere in sine, absolut necesara, daca reusesti sau nu depinde de calitatile de marketing pe care le posezi.