Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Raspunsuri inteligente la cele mai frecvente intrebari din cadrul unui interviu

15 /Iun2016
Tags: interviuintrebari interviurecrutare

De cele mai multe ori, candidatii se confrunta cu intrebari-standard din partea angajatorilor. Ceea ce nu inseamna ca acestia din urma asteapta raspunsuri standard. Pentru a fi remarcat in cadrul unui interviu, ofera raspunsuri inteligente la intrebarile clasice.

In ciuda evolutiilor din domeniul Resurselor Umane si din comunicare, majoritatea interviurilor continua sa se bazeze pe anumite intrebari clasice, considerate indispensabile. De aceea, este cu atat mai important ca persoanele interesate de un anumit post sa se evidentieze prin raspunsuri care trec dincolo de aparente si capteaza interesul recruiterului.

Unde te vezi peste 5 ani?

Angajatorii nu vor sa afle despre intentia ta de a obtine functii mai inalte sau de a fi promovat la anumite intervale. Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa dovedeasca abilitatile tale de leader, nu de manager. Vorbeste despre relatiile in care tu este mentorul celorlalti, despre proiectele pe care le vei initia si despre cum i-ai ajutat pe ceilalti.

Daca iti doresti o cariera de durata in compania respectiva, axeaza-te pe proiecte inovatoare pe care le-ai putea initia in cei 5 ani, cu referiri exacte la activitatea si estimarile acelei companii.

De ce ar trebui sa te alegem pe tine?

Orice candidat poate sa descrie modul in care corespunde cerintelor unui job. Dar raspunsul cu adevarat inteligent consta in descrierea unor abilitati de care angajatorul nici nu stia ca are nevoie..inca. Fii creativ, intrece asteptarile angajatorului si prezinta lucrurile intr-o noua perspectiva.
Subliniaza ideea ca nu esti doar potrivit in circumstantele actuale, ci valoros pe termen lung.

De ce vrei sa lucrezi aici?

Angajatorii vor sa auda cat de pregatit esti sa te integrezi in cultura organizationala a companiei. E important sa afli care sunt avantajele angajatilor din respectiva companie, ce apreciaza acestia cel mai mult.
Cel mai inteligent raspuns este cel sincer.

Daca angajatorul simte ca ii spui doar ceea ce ar vrea sa auda, vei pierde puncte. Arata ca nu este vorba doar de un salariu lunar, ca esti interesat in mod real de dezvoltarea profesionala.

Cum te-ar descrie ceilalti?

Profita de aceasta invitatie pentru a te diferentia de restul candidatilor. Nu insirui aceleasi competente si abilitati pe care recruierul le-a auzit de zeci de ori.
Din nou, fii creativ si sustine-ti exemplele cu scurte povestiri edificatoare.

Cand poti incepe?

Atentie la faptul ca aceasta intrebare nu inseamna, in mod automat, ca ai obtinut job-ul. Poate fi doar o intrebare de rutina.
Daca esti angajat in alta parte, trebuie sa dai dovada de profesionalism, abtine-te de la comentarii negative legate de angajatorul actual.
Daca esti disponibil, spune acest lucru, nu pretinde ca eziti intre mai multe oferte. De multe ori, entuziasmul autentic si disponibilitatea imediata fac diferenta intre un candidat de succes si cei care sunt respinsi.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Raspunsuri inteligente la cele mai frecvente intrebari din cadrul unui interviu":
Rating:

Nota: 4.9 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".