Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

People Analytics: necesar in 2020 pentru managementul angajatilor

11 /Dec2019 Exclusiv
People Analytics: necesar in 2020 pentru managementul angajatilor
Tags: recrutarepeople analyticsperformantecandidat

Departamentele de resurse umane au nevoie si anul viitor de instrumente precum People Analytics, indiferent de forma in care vor alege un astfel de program. Cert este ca o aplicatie dedicata precum Talent Analytics, asa cum se mai numeste, va oferi mult ajutor specialistilor in HR care isi doresc rezultate mai bune pentru companie.

Bazele de date pe care le ofera People Analytics inseamna, din start, informatii privind performantele angajatilor si nenumarate alte date care ajuta firmele sa ia decizii mai bune in gestionarea angajatilor de la recrutare pana la obtinerea unor rezultate mai bune. 

Unele dintre beneficiile principale ale folosirii de date analitice constau intr-o recrutare mai eficienta, in selectarea candidatilor mai potriviti pentru postul respectiv, acumularea de experienta pentru a lua decizii din ce in ce mai bune pe viitor. 

Intr-un raport publicat de LinkedIn privind optiunile pentru managementul talentelor, Sylvia Lai, COO al departamentului de Resurse Umane in cadrul DBS Bank, a explicat importanta Human Capital Analytics in ziua de azi. A amintit despre cultura schimbarii si importanta crearii unui mindset care sa fie deschis in fata oportunitatilor digitale. 

Un exemplu de cum poate ajuta People Analytics este acesta: rezultatele au indicat ca, pentru ca departamentul de vanzari sa functioneze mai bine, e nevoie sa fie stabilite target-uri de vanzari mai rezonabile. Asta ii motiveaza pe angajati sa obtina rezultate mai bune. Noii angajati care aveau de indeplinit anumite obiective de vanzari aveau, de asemenea, nevoie sa li se stabileasca obiective potrivite. 

In plus, spune Sylvia Lai, in ce priveste productivitatea, o combinatie intre tiparele statistice si observatiile calitative a fost folosita pentru a afla mai multe despre performantele inalte si ce ii diferentiaza pe cei cu rezultate foarte bune de restul colegilor. In urma rezultatelor oferite de aplicatie, a fost creat un profil al celui care performeaza la nivel inalt, fapt care ii ajuta pe recrutori sa ia decizii mai bune in privinta candidatilor ideali. 

Nu ne mai putem baza doar pe instinct atunci cand incercam sa luam astfel de hotarari importante pentru firma, insa schimbarea acestei mentalitati are nevoie de timp. In general insa, a remarcat Sylvia Lai, atunci cand managerii departamentelor de resurse umane inteleg cat de utile sunt aceste instrumente de lucru, incep sa le foloseasca imediat si sunt bucurosi sa invete. “Cand oamenii vad un impact pozitiv, managementul schimbarii devine un stil de viata”, a concluzionat ea. 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "People Analytics: necesar in 2020 pentru managementul angajatilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".