Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concediu fara plata. Care e data corecta de suspendare si cum alegem data de incetare suspendare CIM?

01 /Iun2020
Tags: concediu fara platadata incetare suspendaresuspendare cim

In cazul unui salariat care este in concediu fara plata pana la data de 29.05.2020 (inclusiv), care este data de incetare a suspendarii? Data corecta va fi 30 mai (sambata), 01 iunie (zi libera legala) sau 2 iunie? Nu se lucreaza in weekend.

Raspunsul specialistului:Daca salariatul se afla in concediu fara plata pana la data de 29 mai inclusiv, activarea contractului se va efectua in data de 29 mai incepand cu data de 30 mai sau oricand dar cel mai tarziu la data de 29 mai a.c.

Hotarare a Guvernului nr. 905/2017 privind registrul de evidenta a salariatilor (Revisal), publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017, prevede termenele in care trebuie inregistrata modificarea anumitor elemente contractuale.

Astfel, atat suspendarea cat si incetarea suspendarii se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii / datei incetarii suspendarii.

De aceea in Revisal se inregistreaza suspendarea si incetarea astfel:

  • data inceput suspendare (prima zi de suspendare a CIM),
  • data sfarsit suspendare (29 mai 2020 – ultima zi de suspendare a CIM),
  • data incetare suspendare (30 mai) – prima zi in care salariatul nu mai are contractual suspendat si daca aceasta zi este o zi lucratoare, este prima zi in care salariatul poate presta activitate.

Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concediu fara plata. Care e data corecta de suspendare si cum alegem data de incetare suspendare CIM?":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 12 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".