Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

5 pasi pentru o recrutare de succes

25 /Apr2016
Tags: recrutareinterviumanager hr

Recrutarea reprezinta, de multe ori, unul din cele mai dificile aspecte ale Resurselor Umane. Atragerea si pastrarea profesionistilor de top corespund unui rol foarte important in cadrul departamentului de HR.

Cu toate ca experienta are un rol determinant pentru reusita procesului de recrutare, exista anumite practici care garanteaza intotdeauna un rezultat optim si care pot fi aplicate de la bun inceput.


Bazate pe principii care si-au demonstrat valoarea de lungul timpului, aceste practici asigura un echilibru intre cerintele managerului de HR si asteptarile candidatului.

O recrutare de succes presupune acordarea postului potrivit persoanei potrivite, la momentul oportun. Un profesionist de top va contribui la succesul si dezvoltarea ulterioara a activitatii firmei respective. Care sunt pasii pentru o recrutare eficienta?

1. Nu adresati candidatului o intrebare directa cu privire la salariul dorit. Practica arata faptul ca, pusi in aceasta pozitie, candidatii vor cere intotdeauna o suma mai mare decat cea standard pentru postul respectiv. In plus, vor avea tendinta de a refuza o solutie de compromis.
Solutia este sa aflati de la candidat cat castiga in prezent si, eventual, care sunt beneficiile de care se bucura. Adaugati procentul optim la aceasta suma sau avantaje in plus.

2. Acordati timpul potrivit procesului de recrutare. Daca dureaza prea mult, riscati sa pierdeti profesionisti valorosi si, cu siguranta, irositi timp pretios. Daca, insa, va grabiti, riscati sa luati o decizie pripita, care va va costa timp ulterior. Pentru un post obisnuit, sunt de ajuns 3-5 saptamani.

3. Abordati CV-urile dintr-o noua perspectiva. Fiecare aplicatie reprezinta o poveste in sine. Invatati sa cititi dincolo de informatiile oficiale, sa descoperiti potentialul canditatului respectiv. Treceti dincolo de formalitati si acordati importanta detaliilor.

4. Oferiti o prezentare de succes a postului. Propuneti-va sa aflati de ce este interesat candidatul de acest post. Descrieti postul intr-un mod creativ, prezentati-i posibilitatile de dezvoltare. Insa, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti indeplini si nu va asumati propuneri nerealiste.

5. Stabiliti un buget flexibil. Candidatii cu cea mai mare experienta si cele mai bune competente au asteptari salariale pe masura. Incercati sa stabiliti daca un candidat cu mai putina experienta nu ar putea ajunge la rezultate similare in urma training-ului. Care sunt cerintele absolut indispensabile si care pot fi compensate cu alte calitati? Faceti alegeri in functie de un buget flexibil, nu va lasati indus in eroare de limite rigide.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "5 pasi pentru o recrutare de succes":
Rating:

Nota: 4.42 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".