Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Revisal. Completare corecta in Rubrica Nivel infiintare

28 /Ian2020
Tags: hg 905/2017codul munciirevisal 2020

In REVISAL la sectiunea Informatii persoana juridica la rubrica NIVEL INFIINTARE alegem adresa sediului firmei sau adresa punctului de lucru, unde lucreaza angajatii?

Conform art. 2 alin. (1), (2) si (3) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 2. - (1) In registru se inregistreaza, anterior inceperiiactivitatii, datele mentionate la art. 1 pentru persoanele care urmeaza sa desfasoare activitate in baza unui contract individual de munca incheiat potrivit prevederilor Legii 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Fiecare dintre angajatorii prevazuti la art. 1 are obligatia sa transmita datele in registru, catre inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul/domiciliul, in ordinea angajarii. Raspunderea pentru corectitudinea datelor transmise in registru revine in exclusivitate angajatorului.

(3) Angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitatifara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului, completarii si transmiterii datelor in registru, in numele angajatorului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Astfel, registrul general de evidenta a salariatilor:

- se poate tine de angajator pentru salariatii cu locul muncii la sediul central, la punctele de lucru, pe teren,
- se poate tine de punctul de lucru pentru salariatii acelui punct de lucru doar daca angajatorul a delegat punctului de lucru respectiv competenta incadrarii personalului.

In Revisal, la rubrica nivel infiintare se va mentiona sediul social daca angajatorul tine Revisal pentru salariatii de la punctul de lucru. Daca Revisal se tine de punctul de lucru in conditiile de mai sus, la rubrica respectiva se mentioneaza adresa punctului de lucru.

Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Revisal. Completare corecta in Rubrica Nivel infiintare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".