Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Firmele care fac angajari vor primi ajutor financiar de la stat

15 /Apr2020
Tags: somaj tehnicangajarefondul de somajajutor de somaj

Noi masuri de sustinere a relansarii economiei vor fi puse in aplicare imediat dupa ridicarea restrictiilor impuse prin decretul de instaurare a starii de urgenta. Masurile vizeaza acordarea de sprijin financiar pentru firmele care vor face angajari in acea perioada de redresare a economiei.

Conform declaratiilor recente facute de prim-ministrul Ludovic Orban, somajul tehnic va fi un sprijin acordat pe o perioada limitata, urmand ca masurile active ulterioare de sustinere sa se aplice.”Am ales varianta de a plati somajul tehnic din bugetul fondului de somaj si pentru a-i ajuta pe oameni sa poata sa stea acasa, sa nu vina la munca, sa nu se deplaseze. Aceasta masuri va avea o durata limitata, sa spunem de doua luni, dupa care, pe masura ce vom trece de varful epidemiei si activitatile vor fi reluate, sa fie inlocuita cu salariile in urma reangajarii.

Interesul nostru este sa deschidem cat mai multe companii, un numar cat mai mare de angajati sa isi mentina locurile de munca.

Dupa ce va trece somajul tehnic, cand contextul epidemiologic o va permite, vom trece la o masura activa, care sa stimuleze angajarea de catre companii. Vom sustine o parte din salariu. Vrem ca toate companiile sa angajeze toti cetatenii pe care i-au avut inainte de criza si vom incerca sa stimulam sa angajeze si oameni in plus. Cine nu va fi angajat si a fost in somaj tehnic va beneficia de ajutor de somaj”, a declarat Ludovic Orban la o emisiune TV, citat de Mediafax. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Firmele care fac angajari vor primi ajutor financiar de la stat":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 8 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".