Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Multipasionatii, multitalentatii si cei care nu isi pot alege o singura specializare. E de bine sau de rau?

18 /Dec2019 Exclusiv
Multipasionatii, multitalentatii si cei care nu isi pot alege o singura specializare. E de bine sau de rau?Tags: profesionistipasiunecvangajator

Unde e locul unor oameni cu mai multe specializari si pasiuni intr-o companie sau pe piata de munca? Unde e locul celor care nu isi directioneaza abilitatile intr-un singur domeniu intr-un prezent care inca vehiculeaza ideea celor 10.000 de ore de practica, de exersare, de executare a unei miscari pana atingi perfectiunea?

Cu siguranta, nu ar trebui sa ne mai punem aceasta intrebare in noul an, insa angajatorii continua sa creada ca o singura specializare este cea mai buna alegere pentru firma lor. Bineinteles, depinde foarte mult de domeniul respectiv, insa industriile nu ar trebui sa mai respinga cu vehementa acei oameni care vin cu expertize in varii domenii si care dau dovada doar de o creativitate mai mare si de abilitati care se interconecteaza cu usurinta. 

Exista oameni care, desi au excelat intr-o anumita profesie, si-au dat seama ca sunt si buni organizatori si ca pot face mult mai mult in afara profesiei lor, folosindu-se de abilitati care nu au venit din anii de munca dedicati profesiei initiale. Iar asta nu face decat sa ii ajute sa contribuie si mai mult la crearea unor lucruri concrete care pana atunci nu existau. 

A fi multitalentat si multipasionat si a nu-ti nega aceasta calitate inseamna sa intelegi ca ai la dispozitie un avantaj si nu un minus. Chiar daca angajatorii inca nu vad, in general, cu ochi buni aceasta plurispecializare, este de datoria noastra sa dovedim ca aceste trasaturi sunt bile albe in CV-ul nostru. 

In primul rand, sa le impachetam corespunzator si sa le prezentam in asa fel incat sa dovedim ca suntem profesionisti. In al doilea rand, trebuie sa stim ca suntem la fel de datori sa transformam aceste pasiuni in specializari, in sensul ca nu putem lasa aceste pasiuni multiple la nivel de hobby in vreme ce vom cere angajatorului sa ne plateasca un salariu de expert. Trebuie sa devenim specialisti sau experti in acele domenii, chiar daca acelea sunt mai multe. 

Daca ne pasioneaza si cum functioneaza AdSense, trebuie sa obtinem acreditari si dovezi concrete ca stim cum functioneaza lucrurile. Recomandarile unor colegi sau fosti angajatori s-ar putea sa nu fie suficiente si trebuie sa il intelegem pe angajatorul care nu ne va crede doar pe cuvant ca suntem buni la ceea ce facem. 

Dovezi, dovezi, dovezi concrete, asadar. Aceste pasiuni care se rasfrang asupra mai multor domenii sunt un avantaj daca le tratam ca pe un avantaj, daca le luam in serios, daca intelegem ca reprezinta o munca serioasa si daca noi ne privim ca pe niste profesionisti si nu ca pe niste oameni care nu au o directie anume si care doar incearca marea cu degetul. Daca vrem sa fim tratati de angajatori ca niste profesionisti, inainte de orice trebuie sa ne luam noi in serios si sa ne comportam ca atare. 

Indiferent de domeniile pentru care ne dorim validare, munca cea mai mare ne revine tot noua. Iar beneficiile se vad atunci cand ne-am dovedit specializarea, talentul, abilitatea de a face ceea ce am promis doar in CV. Sa iti placa sa faci mai multe lucruri nu e un defect, insa numai daca stim cum sa-l transformam intr-o calitate.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Multipasionatii, multitalentatii si cei care nu isi pot alege o singura specializare. E de bine sau de rau?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".