Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Efectele pandemiei: Rata somajului ar putea atinge un record istoric

18 /Iun2020
Tags: rata somajuluisomaj tehnicprogram de lucru

Somajul va inregistra cote din ce in ce mai inalte daca nu se iau masuri rapide de reangajare a fortei de munca la nivel global.

 In Romania unele dintre aceste masuri sunt reprezentate de sustinerea somajului tehnic de catre stat pe perioada starii de urgenta si doar pentru domeniile in care se mentin restrictii in stare de alerta, precum si de scutirea de taxe si impozite a unor companii la reincadrarea in munca a anumitor categorii de persoane. 

La nivel mondial, potrivit Organizatiei Internationale a Muncii, citate de Mediafax, statisticile indica faptul ca peste 1 din 6 tineri cu varste intre 18 si 29 de ani au ramas fara un loc de munca sau au fost temporar disponibilizati incepand cu declansarea pandemiei.

De asemenea, s-au facut reduceri ale programului de lucru in cazul celor care au continuat sa lucreze cu pana la 23%.  Circa 4 din 10 tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani lucrau in sectoarele economice care au fost cel mai puternic lovite de coronavirus.


Conform sursei amintite, au fost grav afectate de somaj tari precum Italia, Spania, Grecia sau Franta, acestea fiind deja tari in care rata somajului inregistra deja cote crescute (mai mari decat media europeana) in randul tinerilor. 

Banca Centrala Europeana estimeaza ca rata somajului ar putea creste la un record istoric de 12,5%  in 2021.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Efectele pandemiei: Rata somajului ar putea atinge un record istoric":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".